Exhaustoare cu cartus de filtrare – reguli de exploatare

Exhaustoare cu cartus de filtrare - reguli exploatareExista reguli speciale de exploatare pentru modelele de exhaustoare cu cartus de filtrare?

Care sunt acestea?

Modele de exhaustoare cu cartus de filtrare sunt exhaustoare care in locul sacilor filtranti au cartuse de filtrare.

Aceste cartuse de filtrare au o capacitate ridicata de retinere a particulelor foarte fine de rumegus si praf.

Se recomanda ca inainte de a utiliza exhaustoare cu cartus de filtrare sa cititi cu atentie instructiunile de utilizare si sa respectati informatiile furnizate.

Este important sa se citeasca aceste instructiuni pentru a va familiariza cu echipamentele, sa cunoasteti informatiile privind utilizarea corespunzatoare a acestora si masurile de siguranta. Cateva dintre regulile ce trebuie respectate pentru o exploatare corecta a modelelor de exhaustoare cu cartus de filtrare sunt:

 • Atunci cand se utilizeaza exhaustoare cu cartus de filtrare este imperativ sa se ia urmatoarele masuri de siguranta de baza pentru a reduce riscul de electrocutare, ranire si ardere.
 • Se ia act de toate informatiile primite de la furnizor inaintea si in timpul exploatarii modelelor de exhaustoare cu cartus de filtrare.
 • Se recomanda sa nu se piarda manualul in care sunt prezentate normele de siguranta.
 • Se recomanda ca operatorii sa se protejeze impotriva electrocutarii prin evitarea contactului cu piesele legate la pamant.

Exhaustoare cu cartus de filtrare - kit impamantare

 • Atunci cand nu sunt utilizate, modelele de exhaustoare cu cartus de filtrare trebuie sa fie pastrate intr-un loc uscat, inchis, departe de accesul copiilor.
 • Se recomanda verificarea periodica a cablurilor de alimentare si se procedeaza la inlocuirea lor de catre un electrician autorizat la primul semn de deteriorare.
 • Se recomanda sa se verifice cablurile prelungitoare pentru exhaustoare cu cartus de filtrare in mod regulat si sa fie inlocuite daca sunt deteriorate.
 • Atunci cand sunt utilizate in aer liber, trebuie sa se utilizeze numai cabluri prelungitoare care sunt marcate corespunzator.

Exhaustoare cu cartus de filtrare

 • Nu se recomanda utilizarea unor exhaustoare cu cartus de filtrare daca au un comutator care nu poate fi pornit si oprit.
 • Utilizarea sculelor si accesoriilor, altele decat cele destinate acestor echipamente pot creste riscurile de accidentare.
 • Se recomanda sa se deconecteze masinile tip exhaustoare cu cartus de filtrare de la reteaua de alimentare cu energie electrica inainte de a se realiza lucrari de intretinere si reparatii.

Exploatarea acestor modele de exhaustoare, cunoscute ca exhaustoare cu cartus de filtrare sunt numeroase. Vom reveni intr-un articol ulterior cu informatii suplimentare.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*