Exhaustor pentru rumegus – gasirea solutiei potrivite pentru tine!

Asa cum fiecare atelier este diferit, solutia in ceea ce priveste alegerea unui exhaustor pentru aspirarea prafului este diferita. In alegerea unui exhaustor pentru aspirarea prafului trebuie sa aveti in vedere dimensiunile atelierului dumneavoastra, numarul si tipurile sculelor pe care doriti sa le racordati la sistemul de exhaustare si, bineinteles, bugetul pe care il aveti.

Pentru unele scule de mana utilizarea unui aspirator poate fi o solutie potrivita pentru aspirarea prafului si rumegusului. In schimb, pentru masinile de prelucrare a lemnului de dimensiuni mari precum circulare, masini de rindeluit sau degrosat, va fi necesar sa utilizati un sistem de exhaustare cu o hota de racordare cu diametru si debit mai mari.

Alegerea unui exhaustor pentru atelierele de dimensiuni reduse

https://emasiniunelte.ro/exhaustoare/

Pentru atelierele de dimensiuni reduse (pentru amatori), un exhaustor mic cu sac filtrant este o alegere excelenta pentru operatiunile minore de prelucrare a lemnului datorita pretului redus de achizitie si a capacitatii de aspirare (de obicei pana in 1000 m3/ora ).Aceste modele de exhaustoare sunt compacte si sunt ideale pentru a evita adunarea rumegusului si prafului in atelier.

Montarea acestor modele este relativ simpla, ele permitand fixarea pe un perete sau chiar pe tavan cu ajutorul unor console.

Aceste modele sunt dotate cu manere ergonomice permitand mutarea in orice pozitie este nevoie oferind solutia ideala cost – beneficiu pentru utilizatorul amator.

Daca doriti sa utilizati un exhaustor central in micul dumneavoastra atelier, modelele cu capacitatea intre 1000 – 1200 m3/ora ofera solutia comerciala cea mai avantajoasa.

Bineinteles, aceste exhaustoare sunt mobile si pot fi deplasate de la masina la masina sau pot fi racordate la un sistem de exhaustare.

Exhaustor atelier mic

Alegerea unui exhaustor pentru atelierele de dimensiuni medii

Daca atelierul dumneavoastra este de dimensiuni medii sau aveti masini de prelucrare a lemnului care necesita un debit mai mare de aspirare, atunci un exhaustor cu puterea motorului intre 1.5 – 3 CP.

Exhaustoarele din aceasta categorie au, de obicei, o capacitate mai mare de 2200 m3/ora si dezvolta o presiune statica de 10+ inch.

Cu ajutorul unui sistem de exhaustare dimensionat corect, un astfel de exhaustor este suficient pentru a raspunde cerintelor dintr-un atelier de dimensiuni medii.

Exhaustor atelier mediu

Alegerea unui exhaustor pentru micile ateliere profesionale

Daca atelierul dumneavoastra are dimensiuni mari si lucreaza,de obicei, doua sau mai multe persoane utilizand masini de prelucrarea a lemnului in acelasi timp, este posibil sa aveti nevoie de mai mult decat un model de exhaustor descris anterior.

Bineinteles, puteti opta pentru un exhaustor mai mare care sa fie racordat la mai multe echipamente simultan.

In acest caz, utilizarea unui exhasutor de 4 – 5 CP care sa dezvolte o putere de absorbtie de minim 4500 m3/ora este suficient chiar si pentru o instalatie de exhaustare ce implica racordarea simultana a mai multor masini pentru prelucrarea lemnului.

Odata cu capacitatea ridicata de aspirarea, aceste exhaustoare sunt prevazute, de asemenea, cu saci colectori cu o capacitate marita pentru a reduce timpul petrecut cu golirea lor.

Exhaustor profesional

Asadar, in alegerea unui exhaustor potrivit pentru atelierul dumneavoastra, este foarte important sa tineti cont de dimensiunile atelierului.

https://emasiniunelte.ro/exhaustoare/

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*