Masini pentru frezat imbinari in coada de randunica

Ce sunt modelele de masini pentru frezat imbinari in coada de randunica? Ce sunt imbinarile in coada de randunica?

Imbinarile in coada de randunica sunt des intalnite atat in industria de prelucrare a metalelor, cat si in industria de prelucrare a lemnului.

Frezarea in coada de randunica este o tehnica utilizata preponderent in prelucrarea lemnului (tamplarie), in special in productia de mobilier, realizarea constructiilor din lemn etc.masini pentru frezat imbinari in coada de randunica - diferite tipuri frezare

Imbinarea in coada de randunica se caracterizeaza prin rezistenta imbinarii, o serie de pini taiati intr-o piesa interblocandu-se cu cozile de randunica frezate pe cealalta piesa.

Atat pinii, cat si cozile de randunica au forma trapezoidala si pot fi lipite neamaifiind necesara fixarea pieselor cu suruburi.

Masini pentru frezat imbinari in coada de randunica – tipuri de frezari

Frezare in coada de randunica „through dovetail” este cunoscuta simplu ca si „coada randunica”.

In cazul unor astfel de frezari la imbinarea piesei, atat pinii, cat si coada vor fi vizibili.

Acestea tipuri de frezari sunt utilizate cu precadere pentru constructia de cutii si carcase.masini pentru frezat imbinari in coada de randunica - frezare in coada de randunica „through dovetail”

Frezarea in coada de randunica „half-blind dovetail” este frezarea cu masini pentru frezat imbinari in coada de randunica in cazul carora imbinarile permit vizualizarea doar pe o parte.

Aceste imbinari sunt utilizate preponderent pentru atasarea fetelor sertarelor.masini pentru frezat imbinari in coada de randunica - frezare in coada de randunica „half-blind dovetail”

Frezarea in coada de randunica „secret mitred dovetail” realizata cu ajutorul unor masini pentru frezat imbinari in coada de randunica ce asigura rezistenta specifica dar este ascunsa vederii in totalitate, frezarea cozii de randunica realizandu-se la 45o.

Aceasta frezare este utilizata pentru imbinarea diferitelor piese si cutii la care este necesar ca imbinarea sa fie ascunsa in totalitate.masini pentru frezat imbinari in coada de randunica - frezare in coada de randunica „secret mitred dovetail”

Frezarea in coada de randunica „sliding dovetail” realizata cu masini pentru frezat imbinari in coada de randunica este o metoda utilizata pentru imbinarea a doua piese din lemn in unghi drept.

Aceste piese sunt imbinate prin culisarea unei piese in canalul in coada de randunica.

Acest tip de frezare este utilizat pentru fixarea rafturilor in dulapuri, fixarea fundurilor dulapurilor, fixarea sectiunilor meselor extensibile etc.masini pentru frezat imbinari in coada de randunica - frezare in coada de randunica „sliding dovetail”

Imbinarile in coada de randunica sunt extrem de rezistente datorita formei trapeziodale a pinilor si cozilor si sunt utilizate pentru aplicatii precum: constuirea diferitelor cutii, sertare, cutii de bijuterii, dulapuri, diferite piese de mobilier.

masini pentru frezat imbinari in coada de randunica modelFrezarile in coada de randunica sunt greu de realizat manual si din acest motiv se utilizeaza masini pentru frezat imbinari in coada de randunica.

In ceea ce priveste modelele de masini pentru frezat imbinari in coada de randunica, acestea se pot diferentia dupa numeroase diferite criterii, precum modul de operare (masini pentru frezat imbinari in  coada de randunica cu actionare mecanica, masini pentru frezat imbinari in coada de randunica cu control CNC), dimensiunile maxime ale pieselor de prelucrat (masini pentru frezat imbinari in coada de randunica a pieselor cu latimea de maxim 500 mm, de maxim 900 mm si altele) etc.

Majoritatea modelelor profesionale de masini pentru frezat imbinari in coada de randunica sunt prevazute cu sisteme de fixare pneumatice ale piesei de prelucrat, sisteme care cresc siguranta si productivitatea masinilor.

In industria prelucrarii lemnului din zilele noastre, utilizarea unor masini pentru frezat imbinari in coada de randunica este o necesitate.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*