Centre de Taiere Aluminiu si PVC Geam Evolution

Centre de Taiere Aluminiu si PVC Geam Evolution
Centre de Taiere Aluminiu si PVC Geam Evolution

Introducere

Centre de Taiere Aluminiu si PVC Geam Evolution In industria prelucrarii metalelor si a materialelor plastice, eficienta si precizia sunt esentiale. Geam Evolution, un producator italian de renume, ofera o gama larga de centre de taiere CNC care sunt proiectate pentru a indeplini aceste cerinte. Aceste masini sunt echipate cu tehnologie avansata si ofera o flexibilitate maxima in operatiunile de taiere, gaurire si filetare. In acest articol, vom explora caracteristicile si avantajele diferitelor modele de centre de taiere oferite de Geam Evolution.

Centre de Taiere Aluminiu si PVC Manta 850 CNC

Manta 850 CNC este o masina robusta si versatila, ideala pentru prelucrarea profilelor de aluminiu si PVC. Cu doua axe controlate prin CNC, aceasta masina ofera o precizie si o eficienta ridicate. Ea este compusa din trei unitati principale: unitatea de incarcare manuala a barelor, unitatea de taiere si unitatea de descarcare manuala si depozitare. Fiecare unitate este echipata cu o serie de caracteristici care imbunatatesc performanta si siguranta.

Caracteristici Principale:

 • Unitate de incarcare manuala a barelor: Aceasta unitate are un dispozitiv de prindere pentru fixarea profilului si posibilitatea de ajustare manuala. Ea poate misca o greutate de pana la 25 kg pe metru si are o viteza de alimentare variabila.
 • Unitate de taiere: Echipata cu un motor trifazic de 7,5 KW, aceasta unitate are o ridicare automata a lamei si o serie de cleme pneumatice pentru fixarea materialului.
 • Unitate de descarcare si depozitare manuala: Aceasta unitate are o lungime maxima a profilului de descarcat de 4000 mm si este echipata cu un panou de control electronic cu ecran tactil TFT de 17”.

Centre de Taiere Aluminiu si PVC Saturn 4E

Saturn 4E este un centru de prelucrare CNC de tip vertical, special conceput pentru a lucra pe profile extrudate din aluminiu, aliaje usoare, PVC si fier. Masina este echipata cu un mandrin electric de 4,4 kW si 18.000 de rotatii pe minut, gestionat de un invertor.

Caracteristici Principale:

 • Echipament Standard: Masina este gestionata de un PC industrial cu un program software dedicat. Ea vine cu o serie de unelte standard, inclusiv o unitate de scule de Ø10 mm si un colier de Ø10 mm.
 • Optionale: Printre optionale se numara un dispozitiv de citire a codurilor de bare si un compensator de filet cu adaptor de schimbare rapida.

Centre de Taiere Aluminiu si PVC Octopus TFF

Octopus TFF este un alt model de centru de taiere CNC de la Geam Evolution, oferind flexibilitate maxima intr-un design compact si sigur. Masina este compusa din patru unitati: incarcare manuala, unitati de gaurire si filetare, unitate de taiere si unitate de descarcare si depozitare manuala.

Caracteristici Principale:

 • Unitate de incarcare manuala a barelor: Aceasta unitate poate misca o greutate de pana la 10 kg pe metru si are o viteza de alimentare variabila a impingatorului.
 • Unitate de taiere: Aceasta unitate este echipata cu o lama de 650 mm si un motor de 3 KW.
 • Optionale: Unitati motorizate de gaurire si filetare, banda transportoare, si diferite diametre de burghie si scule de filetare.

Centre de Taiere Aluminiu si PVC Marlin TFF si Marlin CNC 550

Ambele modele Marlin ofera o flexibilitate si o eficienta comparabile cu celelalte modele, dar sunt special concepute pentru a fi mai compacte si mai usor de utilizat. Ele vin cu optiuni similare pentru programare si ajustare, inclusiv inclinarea lamei, viteza de alimentare a impingatorului si liste de taiere.

Caracteristici Principale:

 • Marlin TFF: Echipata cu o lama de 550 mm si un motor de 2,2 KW, aceasta masina ofera o viteza de 2800 rpm.
 • Marlin CNC 550: Acest model are o unitate de taiere orizontala cu o lama de carbura de 550 mm si o putere a motorului lamei de 2,2 KW. Viteza lamei este de 2800 rpm, si are o inclinare electronica programabila a lamei la un unghi de la 20° la 160°.

Unde se Utilizeaza Aceste Centre de Taiere Aluminiu si PVC?

Centrele de taiere de la Geam Evolution sunt extrem de versatile si pot fi utilizate intr-o varietate de industrii, inclusiv:

 • Constructii: Pentru prelucrarea profilelor de aluminiu utilizate in ferestre, usi si alte structuri.
 • Automotive: In fabricarea componentelor din aluminiu pentru vehicule.
 • Industria Aerospatiala: In prelucrarea materialelor compozite si a aliajelor usoare.
 • Mobilier: In fabricarea cadrelor de mobilier din aluminiu sau PVC.
 • Industria Navala: In constructia de componente pentru nave si barci.

Avantaje

 1. Eficienta Ridicata: Cu ajutorul tehnologiei CNC, aceste masini pot efectua operatiuni complexe intr-un timp foarte scurt.
 2. Flexibilitate: Datorita numeroaselor optiuni de configurare, masinile pot fi adaptate pentru a indeplini cerintele specifice ale fiecarui proiect.
 3. Siguranta: Toate modelele sunt echipate cu caracteristici de siguranta, inclusiv protectii perimetrale si sisteme de lubrifiere.
 4. Usor de Utilizat: Interfetele cu ecran tactil si sistemele de operare Windows 10 fac aceste masini usor de invatat si de operat.
 5. Suport Tehnic: Geam Evolution ofera un suport tehnic excelent, inclusiv instruire si asistenta la fata locului.

Concluzie

Centre de taiere Aluminiu si PVC de la Geam Evolution reprezinta varful de lance al tehnologiei de prelucrare. Cu o gama larga de modele care ofera diferite nivele de complexitate si eficienta, aceste masini sunt o investitie valoroasa pentru orice companie care doreste sa isi imbunatateasca capabilitatile de productie. Fie ca este vorba de taiere, gaurire sau filetare, aceste masini ofera solutii complete pentru o varietate de aplicatii industriale.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*