Masini de rindeluire si grosime

Masina de rindeluit si degrosat
Masina de rindeluit si degrosat

In aceasta categorie va prezentam masini de rindeluit si grosime gasite si sub denumirea de abricht, abric, rindea, rindele, faltuire, masini pentru falt, raboteza, raboteze, masini grosime, utilaje pentru grosime etc
Una dintre operatiunile foarte importante in prelucrarea lemnului o reprezinta indreptarea fetelor piesei din lemn.
Pentru realizarea acestei operatiuni, respectiv indreptare (rindeluire) si degrosare, pot fi utilizate masini combinate abric cu grosime (abricht cu grosime).
O astfel de masina combinata pentru rindeluire si degrosare cumuleaza functiile de prelucrare ale unei masini de rindeluit in partea superioara si ale unei masini de degrosat in partea inferioara a tamburului taietor.
In ceea ce priveste modelele de masini de rindeluit si degrosat, functia de abric, este utilizata pentru a obtine o fata plana a piesei de prelucrat, precum si pentru a indrepta marginile piesei (cu ajutorul ghidajului reglabil la unghi), iar functia de degrosat (care asigura rolul unei masini de rindeluit la grosime) este utilizata pentru a obtine cealalta fata a piesei de prelucrat perfect plana si paralela cu prima.
Deoarece modelele de masini de rindeluit si cele pentru rindeluit la grosime sunt destul de scumpe si nu permit obtinerea fetelor plane si paralele doar cu una dintre ele (abric sau grosime), majoritatea tamplarilor din atelierele de prelucrare a lemnului, precum si utilizatorii amatori opteaza pentru o masina combinata abric cu grosime (abricht cu grosime, masina de rindeluit si grosime).
Achizitia unei astfel de masini de rindeluit si grosime este de multe ori cea mai buna solutie datorita raportului cost-beneficiu foarte bun pe care il ofera.
In cazul acesta, functia de indreptat, abric, este utilizata pentru a obtine o fata plana a piesei de prelucrat, precum si pentru a indrepta marginile piesei (cu ajutorul paralelei reglabile la unghi), iar masina pentru grosime (grosime lemn) este utilizata pentru a obtine cealalta fata a piesei de prelucrat perfect plana si paralela cu prima.
Aceste masini de rindeluit si degrosat, abricuri cu grosime se diferentiaza, in principal, prin latimea maxima de lucru la rindeluire, latimea si inaltimea maxima de prelucrare la grosime, puterea motorului, numarul de cutite de pe blocul taietor, adancimea de preluare pe tura la rindeluire, adancimea maxima de preluat pe tura la degrosare, turatia arborelui taietor, viteza de avans, puterea motorului de avans (daca exista un alt doilea motor de avans).
Masinile abricht cu grosime ofera avantajul posibilitatii montarii unui dispozitiv de mortezare optional care permite realizarea operatiilor de gaurire a pieselor din lemn.
Gama de masini pentru rindeluire si grosime pe care o prezentam se adreseaza atat utilizatorilor amatori, cat utilizatorilor profesionisti din ateliere de prelucrare a lemnului cu productie de serie.

eMasiniUnelte (distribuitor masini unelte romania) va ofera solutia potrivita necesitatilor dumneavoastra de prelucrare si bugetului disponibil.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*