Ferastrau circular de formatizat

Ferastrau circular de formatizat este una dintre masinile standard din tamplarie si este de obicei folosit pentru taierea precisa si diviziunea exacta unghiulara a pieselor sub forma de placi, materiale lemnoase, precum si din lemn masiv taiate si cherestea, dar, de asemenea, si pentru taierea neferoaselor, metalelor si plasticului.

Principiul masinii

Diferenta dintre ferastraul masa glisanta si ferastraul conventional este considerabil. Un ferastrau obisnuit de masa nu are in mod regulat un dispozitiv pentru tunderea controlata. Pentru prima sectiune longitudinala a lemnului masiv taiat, taieturile sunt, prin urmare, libere si cu inexactitatile inevitabile care trec peste masa de taiere. De asemenea, in alte sarcini de taiere prin impingerea manuala a butasilor pe masa de ferastrau, chiar si prin atacurile trecute, apar inexactitati. Cu toate acestea, in cazul masinii de gaurit cu glisare, materialul este introdus pe lama de ferastrau fixata pe o masa culisanta. Acest principiu îmbunatateste precizia taierii nu numai atunci cand se taie, ci si in general in forma sau paralel taiat considerabil. In caz contrar, neregularitatile de pe suprafata taiata, de exemplu, atunci cand se taie prin presare suplimentara pentru a se elimina, pot fi efectuate pe ferastrăul de masa alunecator fara a repara taieturi longitudinale precise si paralele si sectiuni transversale in unghi drept. Tamplarul atinge o tăietura adeziva intr-o singura operatie.

Ferastrau circular de formatizat
Ferastrau circular de formatizat

Ferastrau circular de formatizat Design si Funcție

Unitatea de ferastrau este elementul central al fiecarui ferastrau. Este reglabil pe inaltime si poate fi rabatata de la -46 ° la + 46 °, in functie de echipamentul masinii. O caracteristica importanta este netezime in toate gamele de viteza, fara de care nici o taietura precisa ar fi posibila.

Ferastraul circular cu masa glisanta are opriri pe ambele stanga si dreapta panzei de ferastrau. Cu rigla de ghidare la dreapta panzei de ferastrau, de exemplu, placile pot fi divizate. Unghiul oprire in stanga panzei de ferastrau face posibila reducerea unghiurilor de 90 °. Deci, in stanga panzei de ferastrau, gardul de taiere oblica poate fi taiat, cu care mitra si unghiul pot fi taiate. Unghi de oprire si gard mitre pot fi astfel combinate ca la unghiul de taiere oblica gard. Acesta poate fi controlat pe afișaje analogice sau digitale. Înălțimea de tăiere și unghiul de rotire al pânzei de ferăstrău sunt reglate de obicei, cu o pârghie de jos, cu roata de mână sau prin controlul mașinii. Glisiera este deplasat manual sau de pe motor electric.

Ferastrau circular de formatizat
Ferastrau circular de formatizat cu exhaustor mobil

  Cu caruciorul de dublare o piesa de lucru stationara este ghidata de lama de ferastrau rotativa. Acest lucru face posibila realizarea unei taieturi drepte de taiere, care, la randul ei, este o conditie prealabila pentru taieri precise, paralele si inclinate. Rulourile duble mari ale caruciorului dublu sustin suprastructura in legatura cu sasiul din tijele de ghidare. O caracteristica speciala, disponibila in unele variante, este o lumina de indreptare cu laser, care serveste ca un ajutor pentru pozitionarea piesei de prelucrat pentru taierea prin proiectarea traseului de taiere cu un fascicul laser pe piesa de prelucrat .