Fierastraie pentru metal cu banda – sfaturi pentru alegerea benzii si setarea masinii

Productia de tuburi si tevi taiate poate fi realizata economic cu ajutorul unor fierastraie pentru metal cu banda. Fierastraul cu banda are lama de taiere mai subtire decat fierastraul circular fiind astfel mult mai eficient pentru taierea tuburilor si tevilor. Astfel este minimizata pierderea materialului. Un alt avantaj al fierastraului cu banda este si design-ul care favorizeaza taierea mai multor piese simultan.

Fierastraie pentru metal cu banda

Fierastraie pentru metal cu banda

Alegerea lamei fierastraului este foarte importanta pentru a putea mentine un cost redus pe taietura. Geometria piesei alese poate ingreuna procesul de taiere, acesta devenind mult mai dificil la tuburi si tevi decat la bare solide deoarece in timpul procesului banda executa doua tipuri de taieturi: din momentul in care banda de taiere penetreaza peretele interior al tevii, taietura este intrerupta intre cei doi pereti ai tevii care sunt taiati in continuare.

Densitate dinti/inch al benzii

Numarul de dinti/inch al benzii are un rol foarte important in procesul de taiere al tuburilor si tevilor deoarece numarul de dinti care intra in contact cu piesa de lucru determina performanta si durabilitatea. In timpul taierii se actioneaza asupra dintilor cu o forta data de capul fierastraului care impinge lama in taietura si cu o forta de tragere data de deplasarea lamei prin taietura.

In cazul in care doar unul sau doi dinti sunt in contact cu piesa de prelucrat, acestia pot fi alterati. Iar atunci cand prea multi dinti se afla in contact cu piesa, forta de pe fiecare dinte este prea mica si nu mai da randament pentru taiere. Taierea este incetinita sau nu se mai produce deloc.

Se recomanda ca cel putin trei dinti si nu mai mult de 25 sa fie intotdeauna in contact cu piesa de prelucrat. In acest interval nivelurile de soc sunt tolerabile, presiunea pe fiecare dinte este suficienta pentru a asigura taierea piesei de lucru si degajarea materialului eliminat in timpul procesului de taiere.

Daca doriti un fierastraie pentru metal cu bandaemasiniunelte.ro ofera o gama diversa de la diferiti producatori. Click pentru mai multe detalii si oferte pentru fierastraie pentru metal cu banda.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*