Masina de gaurit si frezat – avantaje in exploatare

O masina de gaurit si frezat este o masina-unealta utilizata cu o scula aschiatoare de tipul unui burghiu, unei freze deget sau unei freze de fatetat pentru realizarea operatiilor de gaurire, frezare, alezare.

Operatia de gaurire se realizeaza cu ajutorul unui burghiu si presupune executia de gauri in piesele de prelucrat.

De regula, burghiul este fixat in masina de gaurit metal cu ajutorul unei mandrine, unele modele pot fi insa fixate direct in receptia masinii.

Operatia de frezare presupune prelucrare prin aschiere cu ajutorul unei freze actionate intr-o miscare de rotatie.

Miscarea de rotatie determina taierea materialului, directia de deplasare a sculei fiind determinate, de regula, prin deplasarea mesei de frezare.masina de agurit si frezat KF 20 L Super

Utilizarea unei masini de gaurit si frezat ofera numeroase avantaje in exploatare, o masina de gaurit si frezat fiind echipata atat cu mandrina pentru fixarea burghielor, cat si cu masa de frezare pentru realizarea diferitelor operatiuni de frezare.

Acum intrebarea care se pune “Care sunt avantajele pe care le ofera masina de gaurit si frezat KF 20 L Super comparativ cu alte modele similare? De ce sa optez pentru aceasta freza metal si nu pentru alta?”masina de gaurit si frezat

Masina de gaurit si frezat Bernardo KF 20 L Super ofera numeroase argumente care vin in argumentarea ideii ca este o alegere optima pentru utilizatorii ambitiosi.

On continuare voi puncta principalele diferente intre aceasta freza pentru metal si alte modele disponibile pe piata de profil din tara noastra.

Principalele caracteristici care recomanda aceasta freza metal in detrimentul altor modele produse de alti producatori sunt: dotarea cu ecran de protectie mandrina cu inaltime ajustabila, dotarea cu butoane pentru oprirea de urgenta suplimentare, pictograme de atentionare pozitionate vizibil si dotarea cu filtru EMV.

Masina de gaurit si frezat KF 20 L Super – ecran de protectie mandrina cu inaltime ajustabila

Aceasta masina de gaurit si frezat este echipata cu ecran de protectie mandrina ajustabil pe inaltime care corespunde Standardului European EN 13128+A2/AC:2010, obligatoriu pentru masinile de gaurit si masinile de frezat metale.

Avantajele prezentate de dotarea cu ecran ajustabil pe inaltime sunt numeroase, si anume:

  • Poate fi usor ajustat pentru orice scula aschiatoare utilizata pentru gaurire sau frezare si corespunde tutror cerintelor standardului EN13128.
  • Nu se deplaseaza o data cu pinola si prin urmare nu obstructioneaza realizarea operatiunilor de gaurire si frezare.
  • Este dotat cu un switch limitator care previne pornirea accidentala a masinii daca ecranul de protectie este deschis.
  • Acest ecarn de protectie este dur si transparent si permite o vizibilitate buna a piesei si sculei aschiatoare in timpul prelucrarii cu masina de gaurit si frezat.
  • Este confectionat dintr-un material dur, rezistent la zgariere, care poate fi curatat usor si retine spanul si particulele de agent de racire.

Masina de gaurit si frezat KF 20 L Super – ecran de protectie mandrina cu inaltime ajustabilaUtilizarea unei masini de gaurit si frezat metal cu ecran de protectie pentru mandrina ajustabil pe inaltime creste siguranta in exploatare.

Masina de gaurit si frezat KF 20 L Super – butoane pentru oprirea de urgenta

Aceasta masina de gaurit si frezat este dotata cu butoane pentru oprirea de urgenta conforme standardului EN 60947-5-5 destinate functionarii pe termen lung care asigura o protectie ridicata in exploatare.

Printre avantajele oferite de dotarea cu astfel de butoane pentru oprirea de urgenta se Numara:

  • Orice masina de gaurit si frezat echipata cu un astfel de buton pentru oprirea de urgenta corespunde cerintelor Standardului European EN 60204 datorita sigurantei oferite in exploatare.
  • Acest intrerupator pentru oprirea de urgenta este pozitionat convenabil fiind usor de actionat de catre operator in caz de urgenta.

Masina de gaurit si frezat KF 20 L Super – buton pentru oprirea de urgentaDatorita dotarii cu intrerupatoare pentru oprirea de urgenta masina de gaurit si frezat KF 20 L Super garanteaza un grad ridicat de siguranta in exploatare pentru operator si echipament.

Masina de gaurit si frezat KF 20 L Super – pictograme

Aceasta masina de gaurit si frezat este prevazuta cu pictograme si etichete care atentioneaza asupra diferitelor riscuri, precum si echipamentele de protectie pe care operatorul trebuie sa le utilizeze pentru exploatarea sigura.Masina de gaurit si frezat KF 20 L Super – pictograme

Masina de gaurit si frezat KF 20 L Super – filtru EMV

Aceasta masina de gaurit si frezat este echipata cu filtru EMV care protejeaza echipamentul si operatorul impotriva radiatiilor electromagnetice.Masina de gaurit si frezat KF 20 L Super – butoane pentru oprirea de urgenta


Magazinul online eMasiniUnelte.ro va ofera o gama diversa de masini de gaurit si frezat din oferta mai multor producatori pentru a va oferi solutia optima necesitatilor dumneavoastra de prelucrare. Click pentru mai multe detalii despre masini de gaurit si frezat Bernardo KF 20 L Super.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*