Reguli specifice de utilizare pentru ventilatoare radiale

Atunci cand se exploateaza ventilatoare radiale poate fi periculoasa daca nu sunt respectate procedurile de siguranta si cele de utilizare.

Utilizarea modelelor de ventilatoare radiale se poate realiza in conditii de siguranta daca se respecta regulile generale de exploatare si regulile specifice privind utilizarea.

Utilizarea echipamentelor de siguranta precum ochelari, masti de praf si casti de protectie pot reduce considerabil riscurile de accidentare.

Se recomanda lucrarea cu atentie. Daca o operatiune pare periculoasa se recomanda ca aceasta sa nu fie realizata si sa se caute alte alternative mai sigure.

Ventilatoare radiale

Modelele de ventilatoare radiale sunt construite special pentru anumite operatiuni si se recomanda sa fie utilizate doar pentru operatiunile pentru care au dost construite.

Principalele recomandari specifice de utilizare pentru ventilatoare radiale

Principalele recomandari specifice utilizarii de ventilatoare radiale sunt:

 • Se recomanda sa se citeasca cu atentie intregul manual de utilizare si sa se citeasca aplicatiile pentru care este proiectat utilajul si limitele acestuia.
 • Se recomanda sa se urmeze intocmai regulile de protectie electrice locale, precum si regulile europene (EN 60204). Toate conexiunile electrice trebuie sa fie realizate doar de catre personal calificat.
 • Trebuie sa se verifice ca orificiul de absorbtie sa fie conectat inainte de pornirea echipamentului.

Ventilatoare radiale

 • Pentru a evita riscul de electrocutare se recomanda sa nu se utilizeze echipamentul expus in ploaie sau zone cu umiditate ridicata. Depozitarea trebuie sa se realizeze in incaperi uscate.
 • Modelele de ventilatoare radiale nu trebuie utilizate in apropierea substantelor inflamabile. Scanteile pot aprinde vaporii inflamabili si poate aparea riscul provocarii unei explozii.
 • Modelele de ventilatoare radiale trebuie utilizate doar pentru rumegusul de lemn. Combinarea spanului metalic cu rumegus de lemn poate crea premisele unui incendiu.
 • Inainte de a realiza lucrari de intretinere de a schimba sacii sau de curatare trebuie sa se deconecteze echipamentele electrice de la reteaua de alimentare cu energie.
 • Praful ce apare ca urmare a prelucrarii anumitor esente de lemn poate fi daunator sanatatii. Se recomanda sa se poarte intotdeauna ochelari de protectie si masti de praf in mediile cu un nivel ridicat de praf.
 • Se recomanda sa se schimbe sau repare cablurile defecte ale modelelor de ventilatoare radiale imediat ce se constata defecte.
 • Se recomanda protejarea cablurilor electrice de contactul acestora cu obiecte ascutite.
 • Cablurile electrice nu trebuie sa ajunga in contact cu ulei, vaselina, suprafete calde sau alte substante chimice.

Ventilatoare radiale

 • Se recomanda sa se verifice ca sursa de alimentare cu energie sa corespunda necesitatilor de alimentare ale modelelor de ventilatoare radiale.
 • Paletele din interiorul turbinei are o viteza de rotatie foarte mare si poate taia degete, agata hainele sau colierele. Se recomanda sa nu se introduca niciodata degetele sau alte obiecte in orificiul de absorbtie.
 • Se recomanda sa se acopere intotdeauna orificiul de absorbie atunci cand nu se utilizeaza modelele de ventilatoare radiale.

Exploatarea modelelor de ventilatoare radiale se poate realiza in conditii de siguranta deplina daca se respecta regulile de siguranta generale si specifice.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*